Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z warzywami w syropie klonowym"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 228
Składniki
czas przygotowania: 2,5 godziny • 8 porcji • 380 kcal/porcja • koszt: 5 zł/porcja
Połóż mięso w naczyniu skórą do góry i polej wrzątkiem. Osusz ręcznikiem papierowym. Przełóż mięso do naczynia żaroodpornego. Posmaruj olejem, natrzyj solą. Piekarnik nagrzej do temperatury 225 st. C. Piecz mięso 30 minut, aż na skórce zrobią się bąbelki.
Zmniejsz temperaturę do 180 st. C. Dodaj pokrojoną na kawałki dynię i cebule. Piecz całość 75 minut. W połowie pieczenia obróć warzywa.
Wyjmij mięso z piekarnika i odstaw na 15 minut. Przełóż podpieczone warzywa na wysmarowaną olejem blachę, skrop syropem klonowym, posyp papryką, rozmarynem i podpiekaj jeszcze 10-15 minut, aż zbrązowieją. Dobry na ciepło i na zimno.Źródło: Olivia