Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z morelami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Morele zalej winem, odstaw na ok. 30 min. Następnie przecedź, pokrój w drobną kostkę. Pistacje obierz z łupinek, drobno posiekaj. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozetnij tak, aby powstał cienki płat (3-4 cm).
Mięso rozłóż na desce, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Wnętrze natrzyj solą oraz pieprzem, rozłóż morele oraz pistacje. Zwiń w ścisły rulon, obwiąż bawełnianą nicią. Roladę ze wszystkich stron posmaruj olejem, natrzyj solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, mieloną papryką oraz suszonymi ziołami. Przykryj i włóż na kilka godzin do lodówki.
Mięso włóż do żaroodpornego naczynia, wlej bulion. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Wstaw naczynie z roladą, piecz pod przykryciem ok. 60 minut, od czasu do czasu polewając je sosem.
Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby wierzch rolady się przyrumienił. Po upieczeniu mięso wyjmij z piekarnika i zostaw na około 15 minut, by „odpoczęło”. Następnie usuń nitkę i pokrój w plastry.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Porcja: 390 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie