Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Schab umyć i włożyć do garnka z osolona wodą.Zagotować i zebrać szum.
Dodać warzywa,przyprawy i kostkę rosołową i gotować do miękkości ok.1,5 godz.(czas gotowania zależy od mięsa,które nie może być rozgotowane!!!!!!).
Po ugotowaniu mięso wyjąć i ostudzić,a rosół przecedzić aby był klarowny.
W międzyczasie przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu.Ja zamiast zimnej wody do moczenia daje zimny rosół z gotowania mięsa.Galaretę przygotować w sumie z 6 szklanek rosołu(przyprawić do smaku)
Mięso pokroić w półcentymetrowe plastry,ułożyć na głębokim półmisku i udekorować marchewką z rosołu,jajkiem,natką itp.Zalać chłodną galaretą i odstawić do stężenia.Smacznego:+))