Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab pieczony z morelami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2041
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2041
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem i przyprawami. Wstawić do lodówki na noc. Następnie rozciąć schab wzdłuż tak, by powstały 3 kieszenie. Morele posiekać, połowę z nich wcisnąć w nacięcia. Musztardę wymieszać z żółtkiem i posmarować mięso.
Pozostałe morele wymieszać z orzechami i miodem, obłożyć tym schab. Mięso zawinąć lekko wysmarowaną tłuszczem folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny (180 st. C). Po tym czasie ostrożnie zdjąć folię z wierzchu i podpiekać jeszcze chwilę, aż orzechy się zrumienią.
ok. 100 minut + marynowanieŹródło: Twoje Imperium