Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam schab w takim właśnie wydaniu, ponieważ mięso smakuje wyjątkowo;)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Mięso umyć, rozkroić w taki sposób, by można było je potem zwinąć, przyprawić. Poukładać na mięsie liście świeżej bazylii i plastry mozzarelli. Mięso zwinąć i jeszcze z wierzchu przyprawić. Zawinąć szczelnie w folię spożywczą i piec w temp. 160 stopni przez ok. 120 min.
Po upieczeniu mięso odwinąć, by odparowało. Podawać np. z puree ziemniaczanym i surówką z czerwonej kapusty. Można podawać także z ulubionym sosem... Smacznego!