Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schab, na sam widok ślinka leci.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Składniki
Schab pociąć ( nie docinając do końca) na plastry. Natrzeć czosnkiem ( ja używam w kostce knorra) i wegetą. W nacięcia wkładac plaster sera, plaster boczku i pocięty por.
Następnie pociętą w plastry paprykę w pierwsze nacięcie a w następne śliwki ok 2- 3 sztuki, i tak na zmianę. W jedno nacięcie z serem i boczkiem- papryka, a w następne z serem i boczkiem ma być śliwka.
Schab wkładamy w rękaw foliowy do pieczenia, w żaroodpornym naczyniu lub w naczyniu z przykryciem, podlewamy woda - mniej niz pół szklanki.
Można faszerować wg uznania (czym kto lubi). Pieczemy do 1,5 godziny, w 180- 200 stop. C.
Po upieczeniu ostrym nożem kroimy ukośnie plastry. Powstałym sosem mozemy polać po wierzchu.