Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab na niebiesko"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
ok. 60 minut
Kotlety oczyścić, naciąć ostrożnie w poprzek, tworząc kieszeń. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, natrzeć nim mięso. Wstawić na 30 minut do lodówki. Natkę pietruszki umyć, posiekać, ser żółty zetrzeć.
Ser pleśniowy utrzeć na gładką masę, wymieszać z serem żółtym i pietruszką. Nadziać nim schabowe kieszonki. Spiąć wykałaczkami, smażyć na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu trzymać pod kilkanaście minut trzymać pod pokrywką, by mięso „doszło”.
Cukinię umyć, oczyścić. Jedną pokroić w ukośne plastry, drugą – wzdłuż obieraczką do jarzyn w cienkie wstążki, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na grillowej patelni albo podpiec na ruszcie. Podawać z kotletami, przybranymi zieleniną.Źródło: Twoje Imperium