Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone nadziewane wachlarze ze schabu"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1873
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1873
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
130 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 8-10 porcji
Schab myję i wzdłuż niego robię trzy nacięcia.
Oliwę mieszam ze zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, marynatą staropolską, solą, pieprzem i posiekanym pęczkiem natki pietruszki. Tą mieszanką nacieram mięso, przykryte wstawiam do lodówki.
Drobno starty ser łączę z orzechami, koncentratem, keczupem, pieprzem i solą. Morele kroję w paski; wypełniam nimi środkowe nacięcie w mięsie, a boczne nacięcia – serowo-orzechowym nadzieniem.
Schab owijam sznurkiem i zawijam szczelnie w folię aluminiową.
Piekę mięso w temp. 250oC ok. 70 min, przecinam folię i opiekam je w temp. 180oC ok. 20 min.
Magdalena Skrzypek z GłogowaŹródło: Kobieta i życie