Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własne wędliny. Jeżeli ktoś nie je mięsa, to przynajmniej niech powdycha tego cudownego aromatu :D
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2841
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem. Powstałą masą wysmarowałem mięso i wstawiłem do lodówki. Dobrze jeśli mięso w zaprawie poleży kilka godzin, fajnie jest również je od czasu do czasu przewrócić na drugą stronę. Ja swoje mięso trzymałem 48 godzin, nie z potrzeby ale z braku czasu :)
Gotowe mięso przełożyłem do naczynia żaroodpornego i piekłem pod przykryciem przez około 2h20min w temperaturze 160 stopni.
Mięso wyszło bardzo aromatyczne, delikatne, kruche. Wytopiło się również sporo sosu, który zebrałem do słoiczka i dodawałem do przyrządzania innych potraw mięsnych czy sosów.
Przemycamy zdrowie: Do marynaty dodałem kurkumę, siemię lniane i ostropest.