Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 50
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 90
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Udka, margarynę, pokrojone pieczarki, wegetę, pieprz i paprykę włożyć do garnka. Dusić pod przykryciem około 1 godz. Udka wyjąć a do pozostałego sosu włożyć rozdrobnioną wekę. Mięso z udek obrać i przepuścić przez maszynkę a następnie pozostałe składniki z garnka. Do powstałej masy wbić jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wyrobić na jednolitą masę. Wąską blaszkę (może być taka jak na babkę piaskową) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć wyrobioną masę i piec w piekarniku około 1/2 godz.