Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny,aromatyczny i bardzo smaczny pasztet.W takim pasztecie wiemy co mamy,a w sklepowych pewnie pomielone skórki. Serdecznie Wam polecam:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 488
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24467
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 488
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24467
Składniki
Pokrojoną pierś wrzucić na patelnię i podsmażyć na łyżce masła.Dodać cebulę pokrojoną w piórka i również podsmażyć. Na końcu dodać seler naciowy pokrojony na części i wątróbkę. Wszystko podsmażyć,podlać wodą 100-150ml i poddusić. Wystudzić,całość zblendować ( tym razem nie mieliłam,mniej pracy z blendowaniem) Dać do miski,dodać jajka,przyprawy,jeśli masa jest zbyt gęsta można podlać bulionem lub przegotowaną wodą. Dokładnie wymieszać. Foremkę keksówkę posmarować tłuszczem i wysypć bułką tartą.
Dać do nagrzanego piekarnika do 190st i piec około 1 godz.
Smacznego życzę!