Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z jajkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Boczek i mięso z łopatki wieprzowej pokroić na nieduże kawałki i usmażyć. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wątróbkę, cebule pokroić w kostkę i również podsmażyć na patelni. Odstawić do przestygnięcia. Mięso, boczek, wątróbkę i cebule zmielić trzykrotnie w maszynce.
Bułkę namoczyć w mleku i dodać do masy razem z jajkami. Dobrze wymieszać, przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową.
Włożyć do niej połowę przygotowanej masy. Na niej ostrożnie ułożyć ugotowane jajka na twardo. Przykryć reszta masy. Piec przez około 45 minut.Źródło: Świat Seriali