Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w pieprzu ze świeżymi ziołami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso umyj, ugotuj w małej ilości wody. Zmiel je z podsmażoną wątróbką dwukrotnie. Dodaj żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj kajzerki namoczone w wodzie, w której gotowało się mięso.
Pozostały wywar wlej do masy i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do mięsa i wymieszaj. Wyłóż mięso do wysypanej tartą bułką keksówki. Posyp je tartą bułką. Piecz w temperaturze 180 st. C około godziny.
Obsyp kolorowym pieprzem i piecz jeszcze 15 minut. Udekoruj ziołami.
RADA: Pasztet podawaj z domową ćwikłą i żurawiną.Źródło: Olivia