Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet myśliwski po kasztelańsku przyprawiony jałowcem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 43
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 43
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbki) pokrój w kostkę. W garnku najpierw wysmaż podgardle. Kiedy wytopi się tłuszcz, dodaj resztę pokrojonego mięsa i szybko obsmaż. Potem dodaj grzyby, obraną cebulę i utłuczone w moździerzu przyprawy (bez gałki), podlej wodą. Duś ok. 2 i 1/2 godz. Zdejmij z ognia i pozostaw mięso w wywarze, aż zupełnie wystygnie.
Bułkę namocz, odciśnij. Wystudzone mięso, cebule, bułkę oraz grzyby zmiel trzy razy. Dodaj jajka. Masę przypraw świeżo startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Okrągłą formę dokładnie wysmaruj masłem. Oprósz tartą bułką. Przełóż do niej masę pasztetową. Wierzch wygładź. Piecz przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury do 170 st. Gotowy pasztet dobrze wystudź i włóż do zamrażalnika.Źródło: Tina