Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana kotletów schabowych z pysznym sosem ,który świetnie pasuje również do innych mięs:) źródło:Biblioteka poradnika domowego,,Mięsa na różne sposoby"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Kotlety rozbić tłuczkiem,każdy przeciąć na pół,posypać solą i pieprzem.Cebulę i czosnek obrać,drobno posiekać.Pieczarki umyć pod wodą i pokroić na płatki.
Na patelni rozgrzać oliwę lub olej(3 łyżki).Kotlety obtoczyć w mące ziemniaczanej i usmażyć na średnim ogniu(po 3 minuty z każdej strony).
Zrobić sos.W rondelku rozgrzać oliwę lub olej(1 łyżka),dodać cebulę,czosnek i pieczarki,smażyć na dużym ogniu,mieszając 1 minutę ,wsypać mieloną paprykę i mąkę pozostałą z obtaczania kotletów,wlać bulion.Cały czas mieszając doprowadzić sos do wrzenia i gotować to jeszcze 3 minuty.
Rondelek zdjąć z ognia i sos zaprawić śmietaną,a potem podgrzać(nie gotować ! ).Kotlety przełożyć na półmisek,polać sosem.Podawać z puree ziemniaczanym.