Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszanka w cebuli"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24459
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 487
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24459
Składniki
Cebule obierz, zetnij czubki, a środki rozdrobnij (do farszu). Następnie wy- bierz mniej zniszczone kawałki i posiekaj je w piórka – przydadzą się do dekoracji.
Ogórka cienko pokrój. Część plasterków wymieszaj z piórkami cebuli i łyżką oleju. Odstaw do lodówki, by warzywa się dobrze przegryzły.
Z kaszanki usuń osłonki i rozgnieć ją widelcem. Dodaj poszatkowany koperek, szczyptę majeranku i wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną wcześniej cebulę, dopraw solą i pieprzem. Smaż do chwili, aż zmięknie. Na koniec połącz z kaszanką i pozostaw na dużym ogniu przez około 3-4 minuty.
Wydrążone cebule napełnij farszem, ułóż na tacce i grilluj 20 minut.
Gotowe faszerowane warzywa przełóż na talerze, posyp koperkiem i serwuj z zimną surówką z cebuli i ogórka.
30 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 290
<strong>Przepis nadesłała Grzegorz Rybkowski z Wiskitek</strong>Źródło: Super TV