Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galantyna z cielęciną i pistacjami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Nóżki, włoszczyznę, przyprawy zalej wodą i gotuj 3-4 godziny. Mięso zmiel z bułką moczoną w wywarze. Dodaj jajko, nieco wywaru, przyprawy, pistacje.
Gazę posmaruj masłem, włóż masę, zwiń, obwiąż. Włóż do wywaru, gotuj godzinę. Ostudź, wyjmij. Wywar odparuj do 3 litra. Wlej ocet, roztrzepane białka. Nie przerywając mieszania, mocno podgrzej, aż białka się zetną. Przecedź, przypraw. Galantynę pokrój w plastry, zalej galaretą.
Czas: około 6 godzinŹródło: Dobry Tydzień