Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W składach sklepowych wędlin często możemy znaleźć glukozę, skrobie i substancje konserwujące np. azotyn sodu. Zamiast kupować te wątpliwej jakości wyroby wędliniarskie, warto przygotować własną szynkę. Zrobisz to prosto i bez problemów.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 37
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2725
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 148
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Składniki
W misce połącz ze sobą musztardę wraz z olejem i miodem. W osobnym naczyniu wymieszaj wszystkie suche składniki.
Szynkę osusz ręcznikiem papierowym. Następnie natrzyj ją bardzo dokładnie marynatą i przyprawami. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wlej wodę i przykryj pokrywką.
Piecz w piekarniki w 180 stopniach Celsjusza przez 2 godziny. Na 20 minut przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę, aby skórka szynki się zarumieniła.