Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka w miodowej glazurze. Podana na ciepło z sosem sprawdzi się jako danie główne. Po wystudzeniu będzie stanowiła rewelacyjny dodatek do kanapek. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy natrzeć mięso marynatą, wstawić na kilka godzin do lodówki, a następnie upiec w piekarniku.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 143
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 54
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2742
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 143
Składniki
W misce połącz miód z octem balsamicznym, sokiem z cytryny, ziołami i przyprawami. Składniki wymieszaj. Gotową marynatą natrzyj dokładnie mięso.
Zamarynowaną szynkę włóż do naczynia żaroodpornego, przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Po tym czasie wyciągnij szynkę z lodówki. Piekarnik nagrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół). Szynkę w miodowej glazurze piecz przez około 90 minut. 10 minut przed końcem pieczenia ściągnij przykrywkę, żeby mięso się lekko zarumieniło.