Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z selera to znakomity pomysł na wegetariańską wersję kotleta schabowego. Dzięki przyprawie i majonezowi ma cudowny smak.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Seler obieramy, kroimy w plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie z odrobiną czosnku granulowanego. Seler powinien być dość miękki ale nie rozpadający się. Potem seler wyjmujemy i lekko studzimy. Jajko rozkłócamy widelcem, dodajemy majonez, sól, pieprz i roztrzepujemy. W płaskiej misce mieszamy mąkę z przyprawą i odrobiną czosnku. Wystudzone plastry selera obtaczamy w mące, potem w jajku i na koniec obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Krótko smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.