Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś "Wenglona klapsznita" czyli na maśle podpiekane kromki chleba , obłożone szatkowaną kapustą ze świeżo tartym chrzanem, ścinkami wołowiny w sosie Teriyaki i zapieczone z Austriackim serem pleśniowym piwnym - podane z sałatką z kolorowych marchewek - mód malina jest co chapać ! heehehe... A już za parę dni za dni parę Barbórka A w Barbórkę pije się piwo i je się pleśniowe sery potwierdzają to badania archeologiczne z samej Austrii . Tam dowiedziono, że Prehistoryczni górnicy pili piwo i jedli sery pleśniowe jako, że w kopalniach soli znajdujących się na terenie dzisiejszej Austrii w regionie Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut znaleziono ludzkie odchody sprzed blisko trzech tysięcy lat. Podczas ich analizy naukowcy odkryli, że zawierają one dwa gatunki grzybów, których używa się do produkcji piwa oraz sera pleśniowego.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Składniki
Kromki chleba lekko zrumienić na maśle , następnie obłożyć kapustą szatkowaną ze świeżo tartym chrzanem i dodać plasterki siekane wołowiny uprzednio duszonej w sosie Teriyaki .. Następnię dodać plasterek lub dwa sera piwnego , przełożyć i przykryć patelnię przykrywą na max 5 minut aż się ser rozpuści i tym samym zwiąże zawartość kanapki .
Klapsznity (kanapki) można podać dla smaku i urozmaicenia z sałateczką z tartej lub siekanej , świeżej marchewk i szczypiorku z pozostałą częścią szatkowanej kapusty.