Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem.

Sandwicze z jajecznicą, szynką i serem.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Lubimy sobie dogadzać szczególnie w weekendy, kiedy możemy zjeść wszyscy razem na spokojnie śniadanie. Takie sandwicze przygotowuje mój mąż. Szybkie do zrobienia a jak smakują… uwielbiam!!! Muszę przyznać, że to najlepsze jego danie, czasem robi też obiady i kolacje jak ma wenę, ale to śniadanie to zdecydowanie śniadanie mistrzów w jego wykonaniu. Proste i bardzo smaczne, takie kanapki na ciepło lubi chyba każdy, a do tego syte. Nawet facet da radę jak widać na załączonym obrazku.

Składniki

  • chleb tostowy
  • masło
  • jajka ( na jednego składaka jedno jajko)
  • sól i pieprz do smaku
  • plastry szynki
  • plastry sera
  • opcjonalnie ulubione dodatki, można dać plasterek pomidora do środka
  • olej

Przygotowanie

  1. Na każde 2 sznytki chleba tostowego rozbić 1 jajko i doprawić solą i pieprzem, chleb posmarować z jednej strony masłem.
    Rozgrzać patelnie z 2 łyżkami oleju ważne, aby nie wlać za dużo. Gdy patelnia dobrze się nagrzeje, wylać na środek roztrzepane jajko.
    Na jajko nałożyć 2 sznytki chleba tostowego, smarowaniem do góry.
    Przypiec tylko do momentu ścięcia się jajecznicy, następnie najlepiej łopatką zdjąć całość z patelni na talerz, jajka wychodzące z boku, zawinąć do środka, nałożyć plater szynki, oraz plaster sera. Złożyć kanapę i włożyć do opiekacza.
    Całość zapiec 3,4 min. do zarumienienia.
    I można się cieszyć tak pięknie i apetycznie wyglądającymi sandwiczami.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (5)

KulinarnaChwila 06 lipca
Pyszotka:))
fafiatko 06 lipca
Śniadanie na bogato!!,
BEATA1978 07 lipca
Super śniadanko :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • chleb tostowy
  • masło
  • jajka ( na jednego składaka jedno jajko)
  • sól i pieprz do smaku
  • plastry szynki
  • plastry sera
  • opcjonalnie ulubione dodatki, można dać plasterek pomidora do środka
  • olej
Składniki