Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci je uwielbiają.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1563
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Wykonanie: W ciepłym mleku rozprowadzić drożdże, lekko posolić, wsypać cukier, mąkę gryczaną i odstawić do podrośnięcia. Następnie połączyć z resztą składników i roztopionym masłem. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, lekko wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu rumiane racuszki. Podawać dowolnie według smaku: posypane cukrem pudrem, konfiturą lub bitą śmietaną z sezonowymi owocami.