Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki możemy podać o każdej porze dnia z ulubionymi dodatkami .
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Do misy blendera kielichowego (jeżeli używamy) lub do wysokiego naczynia jeżeli używamy blendera ręcznego wkładamy szpinak , jajka , mleko i jajka , mielimy na jednolitą masę . Do całości dokładamy mąkę żytnią (może być pełnoziarnista) , proszek do pieczenia , sól i dokładnie mieszamy za pomocą blendera lub ręcznie za pomocą łyżki . Ciasto pozostawiamy na około 30 minut , po upływie tego czasu smażymy na suchej i dobrze rozgrzanej patelni z obu stron .