Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały poranek. Nie trzeba w nie wkładać dużo pracy, a efekt jest bardzo zaskakujący, co najważniejsze mamy szybkie śniadanie na ciepło.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półksiężyce, zasmażamy na maśle, często mieszając. Gdy cebula się przyrumieni, dodajemy szpinak, podsmażamy, doprawiamy do smaku i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Jajka wbijamy do miski. Dolewamy mleko i dokładnie mieszamy trzepaczką. Ubijamy masę jajeczną aż na wierzchu pojawią się bąbelki. Im lepiej rozbite jajka, tym lepszy omlet. solimy i pieprzymy do smaku. Jajeczną masą zalewamy usmażony szpinak. Patelnie przykrywamy i na niewielkim ogniu smażymy omlet tak długo, aż wierzch będzie ścięty, a spód się zarumieni.