Naleśniki z serem.

Naleśniki z serem.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Polecam klasykę kuchni polskiej, naleśniki na słodko z serem białym.

Przygotowanie

  1. Ciasto na placki:

    Składniki:

    Jajo kurze 3 szt.
    mąka 2 szklanki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka ciepłej wody przegotowanej
    4 łyżki oleju
    szczypta soli

    wykonanie ciasta:

    Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować, odstawiamy ciasto na 30 minut, niech odpocznie. Placki na naleśniki smażymy na posmarowanej pędzlem z olejem gorącej patelni.

  2. Farsz:

    Składniki:

    Cukier wanilinowy ( 1 duże opakowanie )
    30 dkg twarogu
    2-3 łyżki śmietany

    Wykonanie farszu:

    Ucieramy twaróg z cukrem wanilinowym oraz śmietaną.

  3. Wykonanie naleśników:

    Masę twarogową nakładamy na placki naleśnikowe i zawijamy. Zawinięte naleśniki podsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Składniki