Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrzebujesz tylko kilku składników, aby zrobić najbardziej puszystą brioszkę na świecie!
miska , piekarnik
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 118
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1981
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 718
Składniki
Ubij ciepłą wodę z cukrem i suchymi drożdżami. Odłóż je na bok, aby drożdże się aktywowały. Wymieszaj mąkę z solą i wlej roztwór drożdży. Ciasto wyrabiać rękami, aż się połączy, następnie dodać masło i wyrabiać przez 10 minut. Kulkę ciasta odstawić na 2 godziny. Pokrój ciasto na 6 kawałków, rozwałkuj każdy i ponownie zwiń w kłodę. Włóż polana do formy do ciasta i odstaw na 1 godzinę lub do podwojenia. Piecz przez 20-25 minut w temperaturze 180°C/350°F.