Makaron z tuńczykiem w warzywach

Makaron z tuńczykiem w warzywach
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Sycące i smaczne danie na śniadanie.

Składniki

  • Makaron świderki kolorowy 1 opakowanie
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Tuńczyk w oleju 1 puszka
  • Jajka 2-4 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Pomidory mięsiste 2 szt.
  • Sałata lodowa 1 główka
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Majonez i jogurt naturalny
  • Świeże zioła

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ósemki lub na ćwiartki, a makaron ugotować al. Dente. Do odsączonego, ostudzonego makaronu dodać odsączony groszek, posiekany szczypiorek, poszczępioną sałatę, odsączonego tuńczyka. Następnie dodać pokrojone pomidory, posiekany szczypiorek(odrobinę odłożyć do dekoracji) i paprykę. Majonez wymieszać z jogurtem (ilość według uznania), doprawić do smaku. Sałatkę wyłożyć do salaterki, na górze ułożyć jajka, posypać szczypiorkiem wstawić do lodówki na dwie godziny i podawać z pieczywem.

Komentarze do przepisu (1)

grazka950 24 czerwca 2019
szybko i smacznie,akurat na takie upalne dni:)
Składniki
  • Makaron świderki kolorowy 1 opakowanie
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Tuńczyk w oleju 1 puszka
  • Jajka 2-4 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Pomidory mięsiste 2 szt.
  • Sałata lodowa 1 główka
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Sok z cytryny do smaku
  • Majonez i jogurt naturalny
  • Świeże zioła
Składniki