Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka zapiekane w cieście francuskim. Smaczna propozycja na pyszne, efektowne śniadanie. Przygotuj je na weekend. Rodzina będzie zachwycona!
forma na muffinki
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Formę na muffinki spryskujemy oliwą lub wykładamy papilotkami.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Każdy z kwadratów umieszczamy w foremce.
Do foremek wyłożonych ciastem francuskim wbijamy po jednym jajku. Jajka doprawiamy solą i pieprzem.
Jajka w cieście francuskim zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut, aż białko się zetnie a ciasto francuskie delikatnie zarumieni na rogach.
Muffinki jajeczne podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.