Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica to bardzo popularna potrawa serwowana najczęściej na śniadanie, jest szybka w przygotowaniu i pożywna, w tej wersji smakuje doskonale a dodatek sera czyni ją bardziej sycącą.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 10
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 10
Składniki
Cebule obierz i pokrój w paski podsmaż na maśle.Szczypiorek pokrój , ser zetrzyj na tarce. Jajka roztrzep dodaj ser, szczypiorek, śmietanę, dopraw solą i pieprzem, smaż na małym ogniu do uzyskania ulubionej konsystencji.
Jajecznica najlepiej smakuje ciepła ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem lub tostami , oraz z dodatkiem warzyw papryki czy pomidora.
Wierz możesz posypać obficie szczypiorkiem.