Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 387
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 387
Składniki
-Kiełbasę pokroić na dowolną wielkość i podsmażyć w dużej patelni przez chwilę a mięso zacznie się rumienić. -Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć razem z kiełbasą, aż cebula zmięknie. -Kapustę wypłukać i poszatkować grubiej. Do kapusty zetrzeć na tarce jarzmowej marchewkę. Warzywa wrzucamy na patelnię i smażymy ok. 5 minut. -Następnie dusimy pod przykryciem ok 15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką majerankiem oraz tymiankiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze ok 10 minut. Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem.