Grzanki z mozzarellą i salami

Grzanki z mozzarellą i salami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ElMar
Przepis na wykonanie domowych grzanek.

Składniki

  • 1 bagietka
  • masło ok 1/2 kostki
  • 4 ząbki czosnki
  • 1 kulka mozzarelli
  • salami ok 6 plasterków

Przygotowanie

  1. Czosnek obrać, drobno posiekać, wymieszać z masłem.

    Kulkę mozzarelli pokroić w cienkie paski (ja miałam tylko jedna, dla tego były też grzanki z salami)

    Bagietkę pokroić po skosie na kromki (jeżeli chcemy mieć więcej, to kroimy cienkie kromeczki), smarujemy masłem wymieszanym z czosnkiem (może to również być masło ziołowe, lub bez dodatków). Następnie układamy ser mozzarella lub salami.

    Zapiekamy w gorącym piekarniku ok 15-20 minut, do momentu aż grzanki się zarumienią.

    Najsmaczniejsze grzanki z mozzarellą i salami są na ciepło.

Składniki
  • 1 bagietka
  • masło ok 1/2 kostki
  • 4 ząbki czosnki
  • 1 kulka mozzarelli
  • salami ok 6 plasterków
Składniki