Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa surówka do obiadu z selera, marchewki, jabłka i pora. Bogactwo witamin i smaku.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 163
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 427
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 163
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 427
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Pora kroimy w półkrążki, posypujemy szczyptą soli i lekko wyciskamy w dłoniach. Przekładamy do miski. Selera, marchew i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, dokładamy do pora. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy. Dorzucamy posiekaną natkę. Przyprawiamy cukrem, solą, pieprzem i polewamy olejem. Składniki surówki mieszamy i odkładamy na chwilę do lodówki.
Surówka z selera i marchewki do obiadu gotowa!