Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki ze słoika do obiadu z cebulą, jabłkiem i odrobiną soku z cytryny. Jesienią i w zimie jedna z najsmaczniejszych surówek, do tego prosta i szybka.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Buraki ze słoiczka przekładamy do miski. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do buraków. Przyprawiamy całość sokiem z cytryny (ostrożnie z cytryną, bo buraczki były zakwaszane), solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i na końcu wlewamy olej. Surówka z buraków gotowa!
Przepis na tarte buraki do spiżarni: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-tarte-buraki-na-zime,1981276,walek.html