Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was przepis na pyszną sałatkę ze szparagami, szpinakiem, truskawkami i fetą z sosem balsamicznym. Czas przygotowania to tylko 15 minut, a porcji wystarczy na 3-4 osoby. Taka sałatka to idealny pomysł na lekki lunch lub kolację. Świetnie łączy w sobie smaki słodkie i słone, polecam spróbować!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20236
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 148
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2093
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20236
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 148
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2093
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Składniki
Szparagi umyj, osusz i usuń twardy koniec. Wrzuć szparagi do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 2-3 min., aż staną się miękkie. Następnie odcedź i przepłucz zimną wodą. Szpinak opłucz i osusz. Na półmisku układaj szparagi, szpinak, truskawki oraz pokrojoną fetę. W małej miseczce energicznie wymieszaj składniki sosu. Polej sosem sałatkę i delikatnie wymieszaj. I gotowe!