Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tą sałatkę! Zawsze bardzo mi smakuje i nigdy się nie nudzi. Pokochało ją wielu z moich domowników oraz gości. Sałatka jest aromatyczna, bardzo pożywna i soczysta. Zawarte w niej składniki otula wyrazisty dip czosnkowo - ziołowy z dodatkiem świeżej bazylii. Polecam ją i Wam! Jest świetna na rozmaite okazje :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1988
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 719
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1988
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 719
Składniki
Tortellini gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie i studzimy.
Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, 5 łyżek majonezu (można użyć wersji light), oregano, posiekane listki bazylii oraz 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dokładnie mieszamy. Dip doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Do salaterki dodajemy ugotowane tortellini, odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka, żółty ser i wędzonego kurczaka. Wszystkie składniki łączymy z dipem i dokładnie mieszamy.
Sałatkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Życzę smacznego! :)