Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna sałatka z marynowanymi pieczarkami przygotowana w tortownicy. Świetnie prezentuje się na stole, a do tego cudownie smakuje. Chętnych na nią nie brakuje.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 54
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki i marchewki myjemy. Gotujemy w osolonej wrzącej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu warzywa studzimy i obieramy. Marchewkę ścieramy na tarce. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę.
Jajka gotujemy na twardo.
Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone mięso przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym.
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę.
Ogórki wyciągamy ze słoika i również kroimy w kostkę.
Matkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy.
Dno tortownicy wyścielamy folią spożywczą. Marynowane pieczarki wykładamy na spód formy - jedną obok drugiej, nóżkami do góry. Pieczarki posypujemy natką pietruszki.
Następnie wykładamy startą marchewkę, powierzchnię wyrównujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na warstwie marchewki rozsmarowujemy cienką warstwę majonezu.
Kolejną warstwę stanowią ziemniaki, które również doprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy majonezem. Kolejne warstwy to: ogórki, majonez, kurczak, majonez, jajka, kukurydza, majonez i ser. Sałatkę wstawiamy na całą noc do lodówki. Na drugi dzień przekładamy sałatkę na talerz (tortownicę odwracamy do góry dnem). Sałatkę posypujemy skrojoną cebulką. Smacznego!