Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z żółtym serem z prostymi, ale ciekawymi składnikami może pełnić wszechstronne funkcje w twoim tygodniowym menu. Spakuj ją do pracy, by cieszyć się pożywnym lunchem. Zaserwuj na ciepło ze sztuką mięsa lub gulaszem z warzyw i soczewicy, aby uzyskać bogaty obiad. Sałatka z żółtym serem podana samodzielnie będzie fantastyczną propozycją na kolację.
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 802
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 1033
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 802
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 103
Składniki
Kaszę jęczmienną ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu do miękkości. Następnie odcedź i zostaw na sicie do wystudzenia. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia. Obrane marchewki polej mieszanką oliwy, utartych ziaren kolendry, przeciśniętego przez praskę czosnku i słodkiej papryki. Dopraw solą i czarnym pieprzem, po czym wstaw do upieczenia na 25 minut. W połowie pieczenia obróć marchewki na drugą stronę. Po upieczeniu zostaw do ostygnięcia.
Aby przygotować dressing, umieść wszystkie składniki w szklance lub misce i energicznie wymieszaj widelcem. Włóż do miski ugotowaną kaszę, upieczoną i pokrojoną w drobną kostkę marchewkę oraz starty na tarce jarzynowej ser. Polej sałatkę sosem i dokładnie wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki do schłodzenia i podawaj udekorowaną gałązkami świeżego tymianku. Pozostałości sałatki przechowuj w lodówce. Następnego dnia możesz odświeżyć smak dodając odrobinę soku z cytryny.