Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatkę przygotowałam w pobliskim parku w Randabergu. Życie tutaj toczy się baardzo powoli i od razu łapie się dystans do wszelkich ziemskich spraw:) Kolorowy, zdrowy posiłek w takim miejscu to czysta przyjemność...chwilo trwaj...
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 103
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2716
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 103
Składniki
Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam szalotki i czosnek. Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i suszone pomidory. Wsypuję przyprawy, mieszam i podsmażam ok. 5 minut. Odstawiam do wystudzenia.
W międzyczasie do dużej miski wsypuję cieciorkę, kukurydzę, pomidorki przekrojone na ćwiartki, natkę pietruszki / kolendrę. Dodaję sok z limonki. Dodaję wystudzone warzywa z patelni i dokładnie, delikatnie mieszam. Podaję z kromką domowego chleba na zakwasie.