Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-12-2023
Przepis na sałatkę śledziową z porem i jajkiem, idealnie wpisuje się w świąteczny klimat. Ta potrawa nie tylko rozbudzi Wasze podniebienia, ale także stanie się nieodłącznym elementem Waszych świątecznych stołów. Przygotujcie się na kulinarne święto smaków, bo dzisiaj w kuchni bierzemy się za sałatkę, która sprawi, że Wasze święta będą jeszcze smaczniejsze.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 56
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Wymoczone w wodzie, z nadmiaru soli, płaty śledziowe odsączamy i kroimy w paski, dzwonka lub w kostkę. Jasną część pora dość drobno siekamy. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę.
W dużej misce umieszczamy pokrojone śledzie, dodajemy posiekanego pora oraz jajka. Na końcu dodajemy majonez całość doprawiamy do smaku sporą ilością pieprzu i wszystko dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.