Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca i ekspresowa w przygotowaniu sałatka. Idealna dla niespodziewanych gości. Doskonała na lunch lub kolację.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Seler konserwowy dokładnie odsączamy na sicie. Ser żółty ścieramy na tarce. Kurczaka wędzonego /może być pieczony lub smażony/ oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Winogrono myjemy i osuszamy. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Majonez mieszamy z jogurtem greckim, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem i tak przygotowany sos dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy. Sałatka pysznie smakuje od razu po przygotowaniu ale jeszcze smaczniejsza jest po godzince, gdy smaki się przegryzą.