Sałatka mięsno- warzywna

Sałatka mięsno- warzywna
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: BEATA1978
Na pierwszy rzut oka może wydawać się dość ciężka. Sama tak myślałam, ale pozory mylą :)) Jest bardzo smaczna, no i to smażone mięso...

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • mięso wieprzowe, np. karczek
  • przyprawy do mięsa: pieprz, sól, curry, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany
  • papryka 2 szt (może być żółta, czerwona)
  • żółta fasolka szparagowa 25 dkg
  • cebula 1 szt
  • pomidory 2 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • sól, pieprz, ostra papryka, nać z pietruszki (świeża), oliwa z oliwek 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry, delikatnie rozbić, posypać przyprawami. Pozostawić na pół godziny, żeby mięso przeszło aromatem przypraw. Następnie karczek usmażyć, wystudzić, pokroić na kawałki.
    Ziemniaki obrać, wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 20 min. Ciepłe ziemniaki pokroić na kawałki, przełożyć do miski, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
    Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę, pomidora na kawałki (raczej większe niż mniejsze). Fasolkę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Sałatkę skropić oliwą z oliwek, posypać natką pietruszki.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 15 stycznia 2014
ta sałatka całkiem śmiało może zastąpić obiad,do wypróbowania:)
BEATA1978 15 stycznia 2014
To prawda, jest bardzo sycąca.
Składniki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • mięso wieprzowe, np. karczek
  • przyprawy do mięsa: pieprz, sól, curry, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany
  • papryka 2 szt (może być żółta, czerwona)
  • żółta fasolka szparagowa 25 dkg
  • cebula 1 szt
  • pomidory 2 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • sól, pieprz, ostra papryka, nać z pietruszki (świeża), oliwa z oliwek 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia
Składniki