Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz dania, które możesz zaserwować gościom podczas rodzinnej imprezy, a resztki następnego dnia zabrać do pracy, jako szybki i pożywny lunch? Sałatka makaronowa sprawdzi się tu doskonale.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Składniki
Ugotuj ulubiony makaron w osolonej wodzie al dente, zgodnie z instrukcją zawartą na opakowaniu. Dobrze sprawdzi się penne, farfalle lub klasyczne świderki. Po ugotowaniu przełóż makaron do miski.
Pomidorki umyj, osusz i pokrój na pół. Dodaj do przestudzonego makaronu, wrzuć pokrojony w kostkę ser feta, starty ser mozzarella, odcedzone z zalewy oliwki oraz garść świeżych liści bazylii.
Wlej oliwę, odrobinę z soku z cytryny, całość dopraw solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.