Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka „Coś pysznego” z dodatkiem soku z cytryny i miodu to lekka przystawka, którą możesz zjeść samodzielnie lub zaserwować jako dodatek do dań z grilla. Wystarczy tylko 10 minut, aby smaki się połączyły, jednak możesz przygotować ją wcześniej i podawać schłodzoną – ta wersja jest orzeźwiająca i idealna na lato.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Dokładnie umyj jabłka i ogórki. Możesz pozostawić na nich skórkę lub obrać – wszystko zależy od stopnia chrupkości, jaki preferujesz. Następnie pozbaw je nasion i pokrój w równą kostkę, przełóż do miski.
W miseczce połącz ocet, sok z cytryny i miód i wymieszaj, aż się połączą. Polej sosem sałatkę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszaj całość, aż sałatka pokryje się dressingiem. Podawaj od razu lub przechowuj w lodówce do 30 minut, aby smaki się połączyły.