Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słynna włoska sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazyli. Składa się z pokrojonych w plastry i ułożonych na przemian pomidorów i mozzarelli, skropiona oliwą z dodatkiem bazyli. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Można podać z grzankami z bagietki.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 24
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21475
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 44
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 24
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21475
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 44
Składniki
Pomidory pokroić w plasterki. Mozzarellę wyjąć z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć na przemian na talerzu. Sałatkę doprawić świeżo zmielonym pieprzem i polać 2 łyżkami oliwy. Solą doprawić przed podaniem. Można też posypać suszonym oregano.
Sałatkę można podać z grzankami z bagietki. Smacznego.