Buraczki obiadowe

Buraczki obiadowe
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Buraczki w occie balsamicznym, oliwie i z cebulą

Przygotowanie

  1. Trafiły mi się wyjątkowo duże młode buraki. Ugotowałam je w mundurkach dzień wcześniej- ponad 60 minut.
    Wystarczy dla pewności wbić widelec.
    Następnego dnia obrałam je.

  2. Buraki pokroiłam na mniejsze kawałki i pocięłam je na mandolinie wraz z cebulą na cienkie plastry.

  3. Buraczki skropiłam oliwą, octem balsamicznym, posoliłam i popieprzyłam i dodałam do smaku cukier.

    Bardzo smaczne!!! :)

Komentarze do przepisu (34)

bryssska 30 lipca 2018
Pyszne, ja uwielbiam buraczki ;-D
Dolcevita-in-my-kitchen 30 lipca 2018
Jak smacznie wygladaja i jeszcze ta cebulka :-)
basiliana 30 lipca 2018
Świetny dodatek do obiadu. Buraczki w połączeniu z octem balsamicznym smakują wybornie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki