Przygotować sos ranczerski:
Do miski wlać 1/2 szklanki majonezu oraz 1/2 szklanki maślanki i wymieszać aż stworzą gładką masę, po czym dodać 1/2 łyżeczki suszonej pietruszki, 1/2 łyżeczki suszonego szczypiorku, 1/2 łyżeczki suszonego koperku, 1/4 łyżeczki suszonej cebuli, 1/2 łyżeczki suszonego czosnku, 1/4 łyżeczki drobnej soli morskiej, 1/8 łyżeczki mielonej czerwonej papryki w proszku.
Przyprawy dokładnie zmieszać z masą majonezowo maślankową, następnie dodać 1-2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny i ponownie wszystko dokładnie zmieszać.
Tak przygotowany sos odstawić do lodówki.
Brokuły, cebulkę oraz ser cheddar drobno pokroić.
Wędzoną pierś z kurczaka również pokroić w drobną kostkę.
Przełożyć do miski, doprawić mieloną papryką do smaku i wymieszać.
Następnie wyjąć z lodówki uprzednio przygotowany sos i równomiernie polać nim sałatkę.
Dokładnie wymieszać, aby wszystkie smaki się połączyły.
Sałatkę można podawać osobno, jako przekąskę lub drugie śniadanie w towarzystwie świeżego pieczywa.
Można ją także włożyć do placka tortilli lub pity, pięknie podsmażyć na patelni i podawać
na ciepło.
SMACZNEGO!