Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sałatka z duszonych warzyw, zimą możemy dodać na przykład usmażonego kurczaka i zjeść z moją ulubioną kaszą bulgur, z podanych ilości wychodzi 10 słoików 330 ml, waga warzyw po obraniu
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 72
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 72
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Składniki
1. na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, dusić przez ok 10 min, dodać startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, posiekany czosnek oraz liść laurowy, dusić, po ok 10 min dodać pokrojoną paprykę, 2. pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić, dodać do duszonych warzyw, po ok 10 min dodać obraną, pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę cukinie, dodać łyżkę octu, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze ok 10 min, 3. sałatkę rozłożyć do słoików, zakręcić, wstawić do piekarnika, temperaturę ustawiamy na 130 st, po nagrzaniu piekarnika do 130 st trzymamy słoiki jeszcze 30 min, po tym czasie wyłączamy piekarnik słoiki zostawiamy do wystudzenia (może być na całą noc), smacznego