Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z cukinii na zimę zapraszam po przepis
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 47
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2732
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 185
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 130
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 47
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2732
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 185
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 130
Składniki
Cukinię kroję w plasterki młodą że skórką a starszą obieram i wyciągam gniazdo nasienne. Paprykę kroję w kostkę, cebulę w kostkę lub piórka, seler ścieramy na tarce na grubych oczkach.
W garnku robiony zalewę 2 szkl octu 10% 2 szkl cukru,2 łyżeczki gorczycy,4 łyżki soli nie jodowanej . Składniki zagotować i dodaje 4 łyżeczki carry , gotową zalewą zalewam warzywa i odstawić na kilka godzin lub na noc . Sałatkę razem z wytworzonym skokiem wkładamy do słoików pasteryzujemy 15-20 minut po wyjściu odwracam do góry dnem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film