Pikle z awokado

Pikle z awokado
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Awokado zamarynowane w zalewie na bazie octu winnego to pyszny dodatek do kanapek i sałatek oraz dań z grilla.

Składniki

  • awokado, dowolna ilość
  • zalewa:
  • szklanka octu z białego wina lub jabłkowego
  • 3 szklanki wody
  • pół szklanki cukru
  • łyżka soli morskiej
  • na każdy słoiczek:
  • pół łyżeczki czerwonego pieprzu
  • szczypta płatków chili
  • ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
  • gałązka kolendry
  • gałązka kopru

Przygotowanie

  1. Składniki na zalewę zagotowujemy. Do każdego słoiczka wsypujemy ziarenka czerwonego pieprzu, płatki chili, plasterki czosnku, kolendrę i koper. Następnie układamy obrane i pokrojone w plastry awokado. Zalewamy jeszcze ciepłą zalewą. Po wystudzeniu przekładamy do lodówki. Pikle z awokado gotowe są po 2-3 dniach.

Komentarze do przepisu (1)

patros 17 maja
Oryginalny przepis
Składniki
  • awokado, dowolna ilość
  • zalewa:
  • szklanka octu z białego wina lub jabłkowego
  • 3 szklanki wody
  • pół szklanki cukru
  • łyżka soli morskiej
  • na każdy słoiczek:
  • pół łyżeczki czerwonego pieprzu
  • szczypta płatków chili
  • ząbek czosnku, pokrojony w cienkie plasterki
  • gałązka kolendry
  • gałązka kopru
Składniki